Overslaan en naar de inhoud gaan
Cepani
  • Arbitration arbitrage Brussels Bruxelles

Over ons

CEPANI is het Belgisch centrum voor arbitrage en mediatie. Het helpt partijen in conflict om op een veilige en efficiënte manier tot een werkbare oplossing te komen. Het centrum streeft ernaar partijen een wettelijk en administratief kader te bieden om zo een vlotte afhandeling van iedere zaak te bekomen.

CEPANI werd opgericht in 1969 onder de auspiciën van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO/FEB) en het Belgisch Comité van de Internationale Kamer van Koophandel (ICC), en is ondertussen uitgegroeid tot het voornaamste arbitrage- en mediatiecentrum in België. In hartje Brussel, tussen de vele instellingen van de Europese Unie en andere internationale bedrijven en organisaties, biedt CEPANI zijn diensten aan in een nationale en internationale context.
 

CEPANI's dubbele doelstelling

  • Het inrichten van arbitrage- en mediatieprocedures. Concreet betekent dit dat CEPANI een arbitrage- of mediatiereglement ter beschikking stelt, dat het instaat voor de benoeming van onafhankelijke arbiters, mediators, derde beslissers of deskundigen, dat het nauwkeurig toeziet op het goede verloop van de procedure en, indien nodig, voor logistieke en juridische dienstverlening zorgt. 
     
  • De actieve promotie van arbitrage, mediatie en andere vormen van alternatieve geschillenbeslechting. Hiertoe organiseert CEPANI regelmatig lezingen, colloquia en studiedagen en verzorgt het de publicatie van brochures en wetenschappelijke werken. CEPANI neemt ook deel aan de voorbereiding van wetgevende initiatieven op dit terrein.

 

CEPANI treedt niet zelf op als arbiter, mediator, onafhankelijke derde of deskundige.